Schoolvoorstelling: Theatercompagnie De Kroon - MARIKEN

vijfde en zesde leerjaar

  • dinsdag26 april 2022van10tot11.10uur
  • dinsdag26 april 2022van13.45tot14.55uur
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Een betoverend middeleeuws sprookje over een meisje die te vondeling  wordt gelegd, gebaseerd op  het mirakelverhaal ‘Mariken van Nieumeghen’. Toen de wereld nog plat was en de straten nog van modder waren.

Vandaag vertellen we het verhaal van een oude man en een klein meisje. Van twee witte geiten … waarvan er ééntje zwart is. Van een weduwe en een eenzame gravin. Van de Duivel en zijn demonen. Van God en al zijn engeltjes. Maar bovenal het verhaal van Mariken, het meisje dat geen moeder had … maar wel de hele wereld. 

Mariken ontdekt hoe klein grote mensen kunnen zijn en hoe groot kleine mensen. Dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt maar wat telt is, wie je van binnen bent.

‘MARIKEN’  is een sprankelende kijk op de middeleeuwen door hedendaagse wagenspelers. Een spektakel met livemuziek en heel veel liedjes.

Theatercompagnie De Kroon (vroeger Creafant) was eerder te zien in het schoolprogramma met de enthousiast onthaalde voorstelling ‘Ule, ik was veertien in 1914'.

Speel het digitaal theaterspel 'Voor De Show' waarmee je je leerlingen warm maakt voor deze voorstelling en we je virtueel rondleiden in het cultuurcentrum.

Bezetting

Anke Jochems, Leen Neirynck, Tom Ternest, Jan Verleyen (spel, zang), Micha Vandendriessche (livemuziek), Domien Van Der Meiren (regie)Leeftijd

vanaf 10 tot 12 jaar