Schoolvoorstelling: TG Graasland - Pfff ( Nederland)

derde en vierde leerjaar

  • dinsdag25 april 2023van10 uurtot10.50 uur
  • dinsdag25 april 2023van13.45 uurtot14.35 uur
Samen met kinderen eropuit!

Op een koude dag van 37 graden Celsius wordt het dorpje Middels door de burgemeester omgedoopt tot Inmiddels aan Zee. Het strand is nog nooit zo dichtbij geweest en nu er toch geen winters meer bestaan, is het dubbel lang genieten in de zomer. Geen wolkje aan de lucht.

Meneer van Tiggelen, de burgemeester, voelt zich als een vis in het water. Letterlijk! Er beginnen namelijk al kieuwen achter zijn oren te groeien en tussen zijn tenen zitten vliezen. Iedereen zweet, iedereen zwemt, iedereen zit onder de zonnebrand factor zeventig. Iedereen viert de zomer, maar hoe leuk is eeuwige zomer?

Ondertussen hoopt het plastic zich op het strand op. Het dreigt een monster te worden. Het beweegt, het sluipt, het kruipt langzaam het kleine dorpje in. Waar is het nou toch mis gegaan? Kunnen de bewoners van Inmiddels aan Zee het tij nog keren?

Een beeldend verhaal over een oververhit dorpje dat sinds kort aan zee ligt en een ernstig komische blik op de weer-ommekeer. Spraakmakend maar woordeloos, recyclebaar theater over een toekomst die misschien wel dichterbij is dan je denkt.

Speel het digitaal theaterspel 'Voor De Show' waarmee je je leerlingen warm maakt voor deze voorstelling en we je virtueel rondleiden in het cultuurcentrum.

Bezetting

Emiel de Jong, Harold Schraven, Rutger Buiter (spel, concept), Peter Drost (eindregie)


DOWNLOAD DE LESMAP

Leeftijd

vanaf 9 tot 10 jaar

Info