Schoolvoorstelling: Cinema Westside - Op de vlucht

Derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar - Noorwegen, 2020

  • maandag18 oktober 2021van9.30tot11uur
  • dinsdag19 oktober 2021van9.30tot11uur
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Elke dinsdagavond wordt het cultuurcentrum Cinema Westside. De digitale projectie, podiumbreed scherm en surround systeem zorgen voor een optimale filmbeleving in een vertrouwde omgeving. Ook in het schoolprogramma bieden we een kwalitatieve film aan.

Een dag voor kerstmis, in het jaar 1942, worden de ouders van Gerda en Otto gearresteerd. Ze zijn bij het Noorse verzet, een groep die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi’s keert. De kinderen blijven alleen achter en ontdekken dat hun ouders iets verborgen hielden in de kelder … Sarah en Daniel, twee joodse kinderen, zitten er verstopt in een geheime kast.

Gerda en Otto besluiten de missie van hun ouders verder te zetten en hun nieuwe vrienden te helpen vluchten naar het verre, neutrale Zweden. Het wordt een intense, meeslepende tocht vol gevaar door de ijzige Noorse wildernis, met hulp uit onverwachte hoeken.

Deze film verwarmt je hart en laat het van spanning sneller kloppen. De Noorse debuterende regisseur Johanne Helgeland wilde een thriller maken waarin kinderen serieus worden genomen. Het werd een verhaal over angst, vriendschap en vertrouwen, maar ook over zelfvertrouwen en moed. Deze ontroerende boekverfilming, naar het kinderboek ‘Over grensen’ van bestsellerauteur Maja Lunde, is gebaseerd op historische feiten.

Voorstelling in het kader van 40 jaar Bibliotheek Evergem.

Filmaanbod in samenwerking met JEF

JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. JEF wil kinderen en jongeren filmwijs maken, hen enthousiasmeren voor goede films en filmtaal. Hun aanbod is een weloverwogen selectie van titels die inhoudelijk en vormelijk boeiend zijn om rond te werken in de klas

Bezetting

Regie: Johanne Helgeland

Leeftijd

vanaf 8 tot 12 jaar