Schoolvoorstelling: Cinema Westside - Captain Nova

Derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar - Nederland, 2021

  • dinsdag18 oktober 2022van9.30 uurtot11 uur
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een vreselijke milieuramp te voorkomen. Maar door die tijdreis verandert Nova terug in een meisje van twaalf. Niemand neemt haar serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegend robotje uit de handen probeert te houden van de geheime dienst. Wat haar geheimzinnige doel is, weet alleen zij. Lukt het Nova en Nas om de wereld te redden?

De sciencefictionfilm geeft een overtuigend dor en beklemmend beeld van Nederland in 2050, maar put ook prachtige beelden uit het typisch Nederlandse landschap van vandaag, vol duinen en velden.  

Dit spannende en milieubewuste avontuur – van de makers van de jeugdserie ‘De regels van Floor’ – met veel respect voor de stem van kinderen, won de prijs van Beste Kinderfilm op het Nederlandse Cinekid festival.

Elke dinsdagavond wordt het cultuurcentrum Cinema Westside. De digitale projectie, podiumbreed scherm en surround systeem zorgen voor een optimale filmbeleving in een vertrouwde omgeving. Ook in het schoolprogramma bieden we een kwalitatieve film aan.

Filmaanbod in samenwerking met JEF

JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. JEF wil kinderen en jongeren filmwijs maken, hen enthousiasmeren voor goede films en filmtaal. Hun aanbod is een weloverwogen selectie van titels die inhoudelijk en vormelijk boeiend zijn om rond te werken in de klas

Bezetting

Regie: Maurice Trouwborst

Leeftijd

vanaf 8 tot 12 jaar