Schoolvoorstelling: Tina Maerevoet - Tegenwoordig heet iedereen sorry

vijfde en zesde leerjaar

  • dinsdag15 november 2022van10 uurtot11 uur
  • dinsdag15 november 2022van13.45 uurtot14.45 uur
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Bianca is onhandelbaar. Dat zegt haar vader. Hij is met ‘zijn Cruz’ naar een woongroep verhuisd en heeft zijn dochter liever niet elk weekend op bezoek.

Bianca is een meisje met een gebruiksaanwijzing, vindt haar moeder, die al genoeg te stellen heeft met zorgenkind Alan, Bianca’s broertje.

Bianca is merkwaardig, zegt Billy King, Bianca’s favoriete actrice. Op een warme middag in augustus zit ze zomaar in de woonkamer een kop thee te drinken.

Bianca zelf zou het liefst bij niemand horen. Vandaag, met Billy King in de buurt, wordt het opeens duidelijker dan ooit en geeft ze een nieuwe betekenis aan het woord onhandelbaar.

Een voorstelling over durf, schuldgevoel en het nut van een stoel. Een bewerking van het gelijknamig boek van Bart Moeyaert, bekroond met de Zilveren Griffel (2019) en genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs (2019).

In ‘Tegenwoordig heet iedereen Sorry’ geeft Bart Moeyaert een inkijk in de (verstoorde) relatie die Bianca heeft met haar familie. Bianca is zeer kwetsbaar en draagt een verdriet met zich mee.

Wanneer ze haar favoriete actrice Billie King uit de soap 'Hier bij ons' ontmoet, krijgt Bianca's bestaan weer kleur. 

Speel het digitaal theaterspel 'Voor De Show' waarmee je je leerlingen warm maakt voor deze voorstelling en we je virtueel rondleiden in het cultuurcentrum.

Bezetting

Leen Diependaele, Tina Maerevoet (spel, muziek), Frank Dierens (coach)

Leeftijd

vanaf 11 tot 12 jaar