Radio Streaming #5

Radio Streaming kreeg niemand minder dan comedian Joost Van Hyfte over de vloer! In deze vijfde uitzending vertelt de Zelzatenaar over zijn nieuw project in de buurt van Ronse, wekt hij zijn muzikale helden tot leven én laat hij je watertanden naar zijn hamburger met 'bloende'.

Lokaal talent deze keer is de ravissante Elke Lenders, die met haar boek ‘Maison Beige’ een filmisch verhaal neerpende over een luxeappartement in de Gentse dokken en de intrigerende personages die ze bevolkt.

We duiken in de catering-geschiedenis van Stroming en laten hobbykok Jo Dehullu aan het woord, die zo’n 5 jaar geleden er ook al bij was om lekker eten te koken voor de artiesten die langskomen in Stroming. Zo herinnert ze zich nog levendig die keer toen een zwijgzame Jan Decleir langs kwam, maar achteraf toch speciaal Jo en assistente Dora Buseyne zaliger kwam bedanken.

Tromgeroffel alom, want in aflevering 6 komt niemand minder dan multi-instrumentaliste Isolde Lasoen langs om het allemaal van de daken te schreeuwen. We slaan de herfstvakantie even over, dus stem vrijdag 13 november opnieuw af op Radio Streaming. 

LUISTER NAAR DE UITZENDING

Draag intussen zorg voor jezelf en je naaste!

Recept Hamburger façon Van Hyfte met ‘bloende’

Benodigdheden (voor 2 hamburgers):

  • 2 kraakverse ronde pistolets
  • 2 hamburgers (Joost kiest gemengd gehakt)
  • 2 schelletjes kaas
  • fijngesnipperde ui
  • ijsbergsla
  • twee dunne plakjes ‘bloende’ (paardensalami)

Hoe ga je te werk?

Snij de pistolets in twee en rooster de broodjes even aan in de pan, zo krijgen ze een krokante onderkant. Bak of gril de twee hamburgers. Laat een schelletje kaas smelten over de hamburger. Haal ze uit de pan en leg alvast op de broodjes. In dezelfde pan, op een heet vuur de twee plakjes ‘bloende’ snel aan elke kant krokant bakken en bovenop de hamburgers leggen. Afwerken met fijngesnipperde ui, ijsbergsla en sausje naar keuze. Joost kiest voor een traditionele ketchup.

Smakelijk!

Gepubliceerd op30 oktober - 10 uur