Openluchttentoonstelling PYLON WALKS in Koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid

Na de openluchttentoonstelling van Evergemnaar Simen Lambrecht in het koppelingsgebied van Langerbrugge-Zuid, is nu het sociaal artistiek collectief 'Dienst der Gedroomde Gewesten' aan de beurt. Ben je op wandel of fiets je door de koppelingsgebieden? Hou daar dan even halt.

De afgelopen zomer resideerde een delegatie van het collectief in Kerkbrugge-Langerburgge voor het project Konnektor.

Dienst der Gedroomde Gewesten

Als leidraad van hun onderzoek waagde de Dienst der Gedroomde Gewesten zich aan Pylon Walking. Pylon Walking is wandelen en je door de lijnen van de omgeving (hoogspanningskabels) laten leiden. Met als startpunt het hoogspanningsnet dat vertrekt aan het substation in de Burggravenlaan, doorkruisten ze de buurt, het natuur- en industriegebied.

Het onderzoek omvatte vier wandelingen die in verschillende media gedocumenteerd werden. Het veldwerk mondde uit in PYLON WALKS: een soundscape, een publicatie en deze tentoonstelling. Daarin proberen de kunstenaars de overheersende infrastructuur van elektriciteit in dit bijzondere landschap te vertalen.

Meer over Pylon Walks

  • Koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid - de tentoonstelling is in de buurt van de Grovermansdreef
  • van 1 maart tot 30 april
  • alle koppelingsgebieden op evergem.be/koppelingsgebieden 

Audiowandeling

De audiowandeling Grondtoestand loopt nog tot eind augustus.
Het begeleidend boekje vind je in een kastje aan de voorgevel van Buurt’punt Den Hannekesnest, Burggravenlaan 7, Kerkbrugge-Langerbrugge.

Foto ©Leontien Allemeersch

Gepubliceerd op2 maart - 15.30 uur