Mohamed Toukabri - The Power (of) The Fragile

Tunesië

  • vrijdag24 november 2023om20 uur

In ‘The Power (of) The Fragile’ staat Mohamed op scène samen met Latifa, zijn moeder. Na een lange tijd van elkaar gescheiden te zijn, vinden ze mekaar terug op het podium.

De voorstelling is een ontmoeting tussen twee werelden, twee lichamen, twee geesten. Latifa heeft er altijd van gedroomd om danser te worden, voor Mohamed is het zijn beroep. De grenzen van hun lichamen vervagen en het wordt onduidelijk waar het ene eindigt en het andere begint. Hun levens en dromen versmelten, en enkel nog de tijd staat tussen moeder en zoon in.

‘The Power (of) The Fragile’ is een verzameling van beelden, reflecties over de vormen die de relatie tussen moeder en zoon kan aannemen, over wat het betekent om thuis te zijn en weg te gaan. Het is een performance over beweging, van lichamen en mensen, over gewicht en wat het betekent om gewicht te dragen, over samen zijn of net niet. Het is een teder portret van een intieme relatie tussen twee mensen en een pamflet voor ons recht om te gaan waarheen we maar willen.

Deze voorstelling krijgt het kwaliteitslabel UITSCHIETER.

Bezetting 

Mohamed Toukabri (choreografie, dans), Mimouna Khamessi (dans)