Marble Sounds

Tickets
  • donderdag30 november 2023om20 uur

‘Marble Sounds’ is hun vijfde album en kwam in het najaar van 2022 uit. Een self-titled album dat symbool staat voor het nieuwe, frisse geluid van de band. Humo gaf het album een uitzonderlijk maximum van 5 sterren terwijl Radio 1 het tot ‘Album van de Week’ kroonde. De Standaard voegde de plaat toe aan de lijst van 20 beste albums van 2022. Singles ‘Quiet’, ‘Never Leave My Heart’, ‘Axolotl’, ‘The Ever After’ en ‘Soon It’ll Make Us Laugh’ werden door de radio opgepikt. ‘Quiet’ kwam zelfs terecht op de soundtrack van het derde seizoen van ‘Undercover’ met Tom Waes.

De band speelt deze theatertour met hun vast strijkkwartet. Goed voor tien mensen op het podium zodat de nieuwe songs tot in de details kunnen gebracht worden. Maar ook oudere liedjes zoals ‘Leave a Light On’ komen aan bod.

"Vijf sterren voor een plaat met tien wereldnummers: waar voor uw kleingeld". (Humo *****)

Bezetting 

Pieter Van Dessel (zang, toetsen, gitaar), Renée Sys (zang), Gianni Marzo (gitaar), Brecht Plasschaert (toetsen), Gerd Van Mulders (bas, trompet), Matthijs Vanderleen (drums), Beatrijs De Klerck (viool), Astrid Leeman (viool), Stefan Wellens (altviool), Sam Faes (cello)

Info