Kunstendag voor Kinderen - workshops en muziektheater van Camiel Producties

OP LOCATIE - In samenwerking met GO! Kunstacademie

Tickets
  • zondag20 november 2022van10 uurtot13 uur
  • zondag20 november 2022van14 uurtot17 uur
  • Je hebt keuze uit twee sessies: van 10 tot 13 uur of van 14 tot 17 uur
  • Theatervoorstelling om 12.15 en 14 uur
  • Gratis voor de kinderen -12 jaar.
  • Volwassenen kunnen mee naar de voorstelling en betalen 6 euro. 

Kinderen zijn van nature kunstenaars. De creativiteit die kinderen hebben, behouden, voeden en laten groeien, daar gaat het tijdens Kunstendag voor Kinderen om. We brengen hen in contact met kunst en kunstenaars en laten hen proeven van kunstactiviteiten van allerlei aard. Ze tekenen met houtskoolstokken, schilderen met tape, boetseren met klei en gaan aan de slag met druktechnieken: monotype ...

Ze luisteren naar vertellingen met livemuziek en maken onder begeleiding van de docenten van de kunstacademie in de beeldateliers échte kunstwerken vol fantasie en dromen. Ze genieten van een dolkomische muziektheatervoorstelling ‘Prinses Lily op de boerderij’ van Camiel Producties.

Tijdens de ateliers kunnen de ouders toeven in het leescafé, smullen van grappige vertellingen, een kijkje nemen in de tentoonstelling en meegenieten van de voorstelling.

Over de voorstelling 'Prinses Lily op de boerderij' 

Prinses Lily woont in een prachtig kasteel ver weg in Diamantland. Ze heeft al het speelgoed waar andere kinderen enkel maar van kunnen dromen en toch is ze niet gelukkig en voelt ze zich eenzaam. Lily mag van haar ouders niet verder dan de tuin van het paleis komen. Meestal zit ze de hele dag op haar torenkamer met haar vogeltje Rosie. Op een dag komt er een boerenjongen voorbij het paleis die de prinses haar aandacht trekt. Lily wil de wijde wereld in trekken en sluipt stiekem weg uit haar torenkamer. Ze belandt in een avontuur waar ze bevriend geraakt met verschillende dieren ... zal ze uiteindelijk gelukkig worden?

De kinderen worden actief betrokken en kunnen uitbundig mee zingen en dansen op memorabele muziek.

Sofie Degrande (zang, spel), Dylan Marey (piano, spel). 

Praktisch

Élk kind van 6 tot 12 jaar is welkom om gratis deel te nemen aan de voor- of namiddagsessie, om 10 of 14 uur.

OUDERS WELKOM in den Hannekesnest en bij de theatervoorstelling: bij inschrijving van je kind(eren), kan je extra tickets reserveren om samen naar de theatervoorstelling om 12.15 of 14 uur te kijken en je betaalt daarvoor 6 euro. Per kind kan er één volwassene meekijken.  Indien er half november nog plaatsen vrij zijn, kunnen er extra tickets gereserveerd worden voor de voorstelling. Noteer voor extra tickets je naam op de WACHTLIJST.

LOCATIE workshops: GO! Kunstacademie afdeling Beeldende Kunsten Evergem / De Werkplek, Burggravenlaan 12,  Evergem 

LOCATIE bar, leescafé en theatervoorstelling: Den Hannekesnest (voormalige kerk, rechtover de Kunstacademie), Burggravenlaan 7, Evergem 

GO! Kunstacademie afdeling Beeldende Kunsten Evergem / De Werkplek

Leeftijd

vanaf 6 jaar