KONNEKTOR

In het tussengebied rond de voormalige elektriciteitscentrale van Langerbrugge bouwen kunstenaars, zoekers en makers mee aan het traject van KONNEKTOR, een interdisciplinair en participatief project van Gouvernement en partners. Het cultuurcentrum is een actieve partner binnen dit project. Samen met de andere partners bouwt het cultuurcentrum mee aan KONNEKTOR, gaat op zoek naar een sterke lokale verankering en speelt in op opportuniteiten.

Diverse kunstenaars laten zich voor hun installaties en acties inspireren door het bijzondere landschap, de rijke geschiedenis en de mensen uit de buurt. Dat doen ze tijdens een residentie ter plekke, waarbij ze aan de slag gaan met verschillende organisaties uit de regio en hun werk laten dialogeren met de gelaagde setting. Hoe zich dat uiteindelijk vertaalt in een meeslepend traject, ontdek je zelf tijdens dit winters avontuur.

KONNEKTOR gaat van start met zomerresidenties in 2020 en krijgt een publiek sluitstuk als een off-parcours van Lichtfestival Gent in de winter van 2021 (27 – 31 januari).

Een initiatief van Gouvernement in samenwerking met Lichtfestival Gent, Obra|Baken, Kunstencentrum Vooruit, PLAN B, North Sea Port, Project Gentse Kanaalzone, COMEET. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap (bovenlokaal cultuurdecreet).

www.konnektor.be