GOES & GOES - Nie Gezeverd

  • zaterdag21 oktober 2023om20 uur

GOES & GOES stellen hun nieuwe LP/CD ‘Nie Gezeverd’ voor.
Michel 'GOES' Goessens weet al jaren hoe hij songs moet schrijven. Hij doet dat in de beste traditie van de grote Amerikaanse singer-songwriters, een wetende ziener, een ware poëet, een virtuoze verteller. En hij blijft vooral zichzelf, een man uit Sleidinge, zingend in zijn muzikaal Meetjeslands dialect. In concert is GOES op zijn best, opzwepend en provocerend, grappig en oprecht.

Natan 'GOES' Goessens kreeg de meest uiteenlopende muziek met de paplepel ingegoten en tourde de afgelopen vier jaar door West- en Oost-Europa met Neal Black & The Healers (USA).

”GOES schildert het Vlaamse dorpsleven zoals het is. Met de poëzie van een Lieven Tavernier, de rauwheid van een Dimitri Verhulst, de donkerste zijde van Daniel Lanois, de meesterlijke vertelkunst van Townes Van Zandt en de sociale blik van Pete Seeger.” (RifRaf)

"Twee muzikanten, vader en zoon, gitaar en drum, die spelen zonder franjes, zonder effectbejag, less is more. Songs van liefde en mededogen, vol heimwee naar vervlogen tijden en mensen. Gevoelig, weerloos, maar nooit sentimenteel. Eenvoud is het allermooiste. Nie Gezeverd." (Raf Walschaerts - Kommil Foo)

"Zo veel schoonheid zou strafbaar moeten zijn".  (Wim Defoort / DJ Willie)

Bezetting

Michel Goessens (gitaar, zang), Natan Goessens (drum)