Expo: Werner Roelandt: The World From Above

fotografiecicuit

  • maandag1 mei 2023totdonderdag8 juni 2023

Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 10 geselecteerde fotografen de kans om hun werk te laten zien aan een ruim publiek in 17 cultuurcentra, gespreid over Vlaanderen. Op die manier wil het Fotografiecircuit Vlaanderen vooral Vlaamse fotografen, die nog te weinig kansen kregen, een mogelijkheid bieden om met hun werk naar buiten te komen. Kwaliteit en variatie primeren hierbij. 

Als ingenieur heeft Werner altijd al veel interesse gehad in het technische aspect van fotografie en het bewerken van de beelden achteraf. Photoshop geeft hem de mogelijkheid om juist dat beeld te creëren dat hij in gedachten heeft.

Naast zijn liefde voor fotografie is hij ook gepassioneerd door reizen. Het was dan ook zalig om op unieke plaatsen in de wereld aan 'The World From Above' te kunnen werken: van zeeniveau tot op 3330 meter hoogte.

De foto 'Wet Street' behaalde de eerste plaats op een fotowedstrijd in Amsterdam en de foto 'Rush Hour Down' behaalde een gouden medaille op het Trierenberg Fotocircuit in Wenen.

"You don't take a photograph, you make it." - Ansel Adams