Expo: Martina Träger – Walk Out

Fotografiecicuit

  • maandag9 oktober 2023totdonderdag9 november 2023

Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 10 geselecteerde fotografen de kans om hun werk te laten zien aan een ruim publiek in 17 cultuurcentra, gespreid over Vlaanderen. Op die manier wil het Fotografiecircuit Vlaanderen vooral Vlaamse fotografen, die nog te weinig kansen kregen, een mogelijkheid bieden om met hun werk naar buiten te komen. Kwaliteit en variatie primeren hierbij. 

Martina toont ons Augmented Reality (AR) Fotografie.  Deze techniek verbindt dus de realiteit en de virtuele wereld met elkaar.  Geboeid door fotografie en met oog voor detail, gaat zij op zoek naar beelden.  Soms vanuit een persoonlijke beleving, een observatie, een momentopname “something attracts  my attention”, of soms minuten stilstaan, tot zij het gewenste beeld waarneemt.

In haar fotografie  is de invloed van haar vooropleidingen ( tekenen en schilderen) duidelijk zichtbaar.  Ze zoekt naar de essentie en ze streeft ernaar het elementaire te benadrukken. Een doordachte compositie, zoekend naar evenwicht. Belangrijk voor haar zijn tegenstellingen: 'licht-duisternis', 'rust-chaos', 'stilte-luguber'. Pas later, worden door digitale techniek, virtuele elementen toegevoegd, delen verknipt en herplaats.

Met als titel: 'der Raum' en 'Walking Out', presenteert de kunstenares ons een reeks werken. Het werk prikkelt de verbeelding, is verrijkend en evoceert communicatie.  Aan ons om haar signalen te vatten en haar wereld te betreden.