Cinema Westside - Het Smelt

België, Nederland, 2023

Wachtlijst
  • woensdag20 december 2023om20 uur

Extra film wegens groot succes.

Actrice Veerle Baetens debuteert als regisseur met de verfilming van ‘Het Smelt’, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit. 

In het kleine Vlaamse Bovenmeer groeit Eva op met de enige andere kinderen die in haar geboorte jaar geboren zijn, allebei jongens. Wanneer de pubertijd aanbreekt ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en Eva moet kiezen of ze hieraan meedoet of haar enige vrienden verraadt.

Dertien jaar later keert Eva terug naar Bovenmeer met een blok ijs in de kofferbak van haar auto. Niet alleen om af te rekenen met haar verleden, maar ook om een onvergetelijke boodschap achter te laten.

De hoofdrollen worden gespeeld door onder meer Charlotte De Bruyne en Rosa Marchant. Deze laatste mocht voor haar rol reeds de prijs van ‘beste actrice’ in ontvangst nemen op het Amerikaanse Sundance festival in Salt Lake City.

De voorstelling van Film Fest Gent On Tour-editie november en december gaan niet door.  Op dinsdag 21 november kan je de film Anatomie d'une chute zien. 

Duur: 113 minuten 

Regie: Veerle Baetens

Met: Charlotte De Bruyne, Spencer Bogaert, Sebastien Dewaele ea.

Cultuurcentrum Evergem