Schoolvoorstelling: Cinema Westside - De club van lelijke kinderen

Derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar - Nederland, 2019

  • dinsdag20 oktober 2020van9.30tot11uur
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Elke dinsdagavond wordt het cultuurcentrum Cinema Westside. De digitale projectie, podiumbreed scherm en surround systeem zorgen voor een optimale filmbeleving in een vertrouwde omgeving. Ook in het schoolprogramma bieden we een kwalitatieve film aan.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreis. Al snel komt hij erachter dat het helemaal geen uitstap is. Hij wordt samen met honderden andere kinderen opgesloten omdat hij lelijk is. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van president Isimo, wordt opgepakt en hij maakt gebruik van fake news om zijn ideologie te verspreiden.

Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De club van lelijke kinderen’ op. Ze gaan de gevaarlijke strijd aan met de president om de andere kinderen te bevrijden. Ze bereiden een opstand voor en binnen de kortste keren staat het land in rep en roer.

Paul en zijn vrienden zijn ‘changemakers’: ze ondernemen actie voor maatschappelijke problemen. Ook in de echte wereld komt het recht op vrije meningsuiting onder druk te staan en krijgen changemakers het steeds moeilijker. Changemakers is dit jaar het centrale thema van de 11.11.11-campagne. Deze spannende avonturenfilm sluit hier perfect op aan en biedt een bron van inspiratie om in de klas te werken rond thema’s als burgerzin, fake news, anders zijn en ‘ik en de wereld’. 

Ontdek ook het interactieve spel waar kinderen spelen bijleren over de thema's van de film. Doe de challenges en kraak de code!

‘De club van lelijke kinderen’ werd op het JEF festival 2020 zowel door de kinderjury als door het publiek bekroond met de Prijs voor Beste Langspeelfilm.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meindert uit 1987 dat in 2019 aan zijn twaalfde herziene uitgave was. Na meer dan 30 jaar is het verhaal van Meindert actueler dan ooit. 

Filmaanbod in samenwerking met JEF

JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. JEF wil kinderen en jongeren filmwijs maken, hen enthousiasmeren voor goede films en filmtaal. Hun aanbod is een weloverwogen selectie van titels die inhoudelijk en vormelijk boeiend zijn om rond te werken in de klas

Voorstelling voor leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar in het kader van 40 jaar Bibliotheek Evergem.

Bezetting

Regie: Jonathan Elbers

Cultuurcentrum Evergem

Leeftijd

vanaf 8 tot 12 jaar