Expo: Sharon Anouk Brouns: Fragmenteren

fotografiecircuit

  • maandag15 november 2021totdonderdag9 december 2021

Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 11 geselecteerde fotografen de kans om hun werk te laten zien aan een ruim publiek in 17 cultuurcentra, gespreid over Vlaanderen. Op die manier wil het Fotografiecircuit Vlaanderen vooral Vlaamse fotografen, die nog te weinig kansen kregen, een mogelijkheid bieden om met hun werk naar buiten te komen. Kwaliteit en variatie primeren hierbij. 

Een tentoonstelling van een fotograaf die graag experimenteert met de manier waarop ze de omgeving ziet. Ze maakt analoge foto’s van de bijzondere ‘kleine grote’ dingen om ons heen. Het merendeel is straatfotografie, maar ze fotografeert ook graag collages. Het is een tentoonstelling om bij weg te dromen. 
Je ziet veel, te veel om alles in één keer  te zien. Daarom kun je naar de werken blijven kijken en nieuwe dingen ontdekken. De foto’s van Sharon laten onverwachtse schoonheid zien. Het werk gaat vooral over perceptie:  de manier waarop we naar de wereld kijken. De straatfotografie speelt zich grotendeels af in de stad. De stad is een plek waar veel onverwachtse dingen samen komen. De stad leeft en toch zijn er die vergeten en ongeziene plaatsen. De collagefoto’s zijn gemaakt van tijdschriften. De fotograaf creëert hiermee iets nieuws: een wonderlijke, aantrekkelijke wereld die tussen fantasie en realiteit lijkt  te zweven. 

Sharon is in 2010 afgestudeerd aan het LUCA, campus C-mine in Genk. Sindsdien is ze blijven fotograferen en is haar werk een duidelijke richting in gegaan. Ze werd eerder geselecteerd voor het  Brussel Street Festival (2017) en  De Badhuiscollectie (2019).