Cinema Westside - To Olivia

Engeland, 2021

Tickets
  • dinsdag11 oktober 2022van20 uurtot21.45 uur

1962. De excentrieke kinderboekenschrijver Roald Dahl en zijn echtgenote, de glamoureuze Hollywoodactrice Patricia Neal, hebben zich teruggetrokken op het Engelse platteland om hier hun jonge kinderen op te voeden. Wanneer hun dochter Olivia komt te overlijden, heeft dit onvoorstelbare verlies onvermijdelijk invloed op hun relatie. Maar wordt hun gedeelde verdriet ook een bron van verlossing en kracht die hun leven voor altijd zal veranderen.

In dit drama, een verfilming van Stephen Michael Shearers roman ‘An Unquiet Life’, worden verschillende stadia van rouw in beeld gebracht, met twee bekende figuren in de hoofdrollen. Beiden doorlopen ze, elk in eigen tempo, de vijf rouwfases, bijna volgens het klassieke rouwmodel van Kübler-Ross: via ontkenning en woede naar onderhandeling, depressie en tot slot aanvaarding. Hoewel emoties hoog oplaaien, heeft de film toch iets keurigs en beschaafds. Zelfs tijdens de donkerste momenten.

Wie bekend is met werk van Roald Dahl ziet hier en daar biografische elementen terug die later beland zijn in zijn zo karakteristieke (jeugd)romans. De sympathieke Hugh Bonneville (‘Downton Abbey’) overigens. En ook Keeley Hawes (‘The Durrels in Corfu’) leveren prima vertolkingen.

Duur: 99 minuten

John Hay (regie, scenario), David Logan (scenario)

Met: Hugh Bonneville, Keeley Hawes, Eve Prenelle, Darcey Ewart, Michael Jibson e.a.

Cultuurcentrum Evergem