Cinema Westside - Ennio: The Maestro

Italië, België, Nederland, Japan, 2021

Tickets
  • dinsdag4 oktober 2022van20 uurtot22.40 uur

Een lang interview met Ennio Morricone vormt de basis voor dit portret van de legendarische Italiaanse componist die iconische filmmuziek schreef voor klassiekers als 'The Good, the Bad, and the Ugly', 'Once Upon a Time in the West', 'The Mission' en 'The Untouchables'.

Hij vertelt hoe hij zich als geschoolde componist langzaam meer en meer verdiepte in het schrijven van filmscores, hoewel hij zelf liever experimentele, abstracte muziekstukken schreef. Gaandeweg werd zijn talent door steeds meer regisseurs ontdekt, wat leidde tot onvergetelijke scores die iedereen ondertussen vlot kan meefluiten. Regisseur Giuseppe Tornatore (‘Cinema Paradiso’) met wie Ennio een soort vader-zoonrelatie had en voor wie hij verschillende scores componeerde, levert een zeldzaam portret af over het uitzonderlijke leven en werk van een muzikaal genie. 

Een meeslepende documentaire waarin het interview rijkelijk aangevuld wordt met archiefbeelden en herinneringen van collega’s en filmmakers als Clint Eastwood, Dario Argento, Barry Levinson, Roland Joffé, Oliver Stone, Quentin Tarantino, Bruce Springsteen en Hans Zimmer.

“Een documentaire die we het best kunnen omschrijven als een schatkist barstensvol interviews, archiefbeelden, filmfragmenten en weetjes.” (Humo)

“Een docu op die knap toont hoe het ‘bescheiden’ genie erin slaagde de ziel van films meesterlijk te vertalen naar muziek.” (Focus Knack)

Duur: 156 minuten

Giuseppe Tornatore (regie)

Cultuurcentrum Evergem