AntennA Festival - Op locatie!

Tickets
  • zaterdag25 maart 2023om15 uur

Ook concerten op vrijdag 24 maart 2023 in Cultuurcentrum Evergem

COMBITICKET  voor vrijdag 24 en zaterdag 25 maart

LOCATIE: 't Klokhuis Sleidinge, Schoolstraat 7, Evergem

Na een geslaagde eerste editie van het AntennA Festival in 2020 gaan we op hetzelfde elan verder om jullie een tweedaagse te presenteren die een forum geeft aan Belgische artiesten uit de elektronische music scene. AntennA vzw en Cultuurcentrum Evergem zetten hun schouders eronder om er een spetterende editie van te maken!

15 uur tot 21 uur doorlopend – I P E M 

I P E M staat voor "Institute for Psychoacoustics and Electronic Music".Ze bestuderen muziekuitvoeringen en voorzien toepassingen in domeinen zoals: multimedia en podiumkunsten, augmented en virtual reality, fysieke revalidatie, welzijn, sport. De bezoeker op het Antennafestival krijgt de mogelijkheid om op een interactieve manier kennis te maken met het "Institute for Psychoacoustics and Electronic Music

15.30 uur – Muziek uit de Kosmos 

Paul Verkempinck was van 1976 tot 1981 programmamaker en muzieksamensteller voor BRT 2 Omroep Brabant, waar hij verantwoordelijk was voor de legendarische laatavondprogramma's Kaleidofoon en Muziek uit de Kosmos. Met heel wat verhalen zal Paul ons meenemen op een trip down memory lane.

Label Anterior Insula Artists

Dit jonge Brusselse label stelt met LY Foulidis, Bitterling  en Rosetta Glare drie artiesten voor.Drie keer avontuurlijke elektronische muziek, de reden om op deze festivaldag reeds bij aanvang aanwezig te zijn.

16 u - LY Foulidis is Denis Wouters, een ontdekkingsreiziger van elektronische muziek.Zijn muziek kan je beschrijven als glaciale verschuivingen, wervelende melodieën en korstmos op baksteen.

16 u 30 - Rosetta Glare is een raadselachtige producer uit Brussel die in 2021 hun eerste album Fabric uitbracht op Anterior Insula.Hun pulserende composities zullen je het fysieke met het metafysische doen verwarren.Raak in trance en misschien, heel misschien, een dansje.

18 u - Bitterling is een project van muzikant en beeldend kunstenaar Sam "Sluggart" Nielandt.Hij creëert uitgestrekte ambient texturen die een diepe en vervormde droomwereld oproepen waar de luisteraars doorheen kunnen dwalen in een vertrouwd maar buitenaards universum.Zijn ambient debuut getiteld Kleine Oneindigheid, werd uitgebracht op Obus Records.

17 uur – Halfgeleider 

De muziek die Maarten Voeten maakt met zijn modulaire synthesizer bestaat uit nostalgische lagen van gedetunede melodieën, samples van oude tapes en breakbeats, en doet denken aan muziek van het Ninja Tune label: modulaire reïncarnatie van triphop. 

18.30 uur  – Nordlys 

Gregory Delabelle studeert aan de Kunstacademie en gaat daarna voor een Master in Animatiefilms. Vervolgens gaat hij voor Regent in Plastische Kunsten.Zijn live sets zijn pulserende stromen van polyritmische onrust, muterend van de ene sweet spot naar de andere flirtend met de grenzen van de controle. Sinds 3 jaar treedt hij op onder de naam Nordlys waarbij tracks worden uitgebracht op verschillende labels. 

19.30 uur – Silent Noise Revolution 

Jan De Block brengt minimalistische piano op een bedje van LoFi geluiden en abstracte ruis. Op AntennA festival brengt hij een nasmaak van ouder werk en voorsmaak van nieuw werk.

20.30 uur – Ron Boots & Rob Papen 

Ron Boots & Rob Papen brengen een tribute aan de Duitse componist en muzikant Klaus Schulze. 

21.30 uur – Stijn Hüwels & Randall Casaer

Randall Casaer is als tekenaar/schrijver bekend van regisseurswerk met Wim Helsen en Wouter Deprez. Als illustrator kennen we zijn werk als huistekenaar bij De Slimste Mens ter Wereld. Stijn Hüwels creëert met zijn processed gitaar, unieke loops en field opnames een fascinerende minimalistische sound. Speciaal voor AntennA brengen Randall en Stijn samen een uitzonderlijke live performance. De muziek van Stijn vormt de sturende kracht voor Randalls on the spot unieke illustraties.

22.30 uur – Avondlicht

Avondlicht is het geesteskind van de Antwerpse elektronische muzikant/producer Matthias Dziwak. Zijn steeds bezwerende sound – donker en breekbaar, maar steeds verzachtend – verweeft verschillende genres, gaande van dance tot hedendaags klassiek, post-rock en ambient.

Deze voorstelling krijgt het kwaliteitslabel UITSCHIETER.

Hou de website in de gaten voor meer info en updates!

‘t Klokhuis Sleidinge