Lumen Symphonicum - Nieuwjaarsconcert

Cultuurraad in samenwerking met Cultuurcentrum Evergem

Tickets
  • zaterdag7 januari 2023van20 uurtot22 uur

Lumen Symphonicum is het in 2015 opgericht symfonisch orkest dat onder leiding staat van de in Eeklo geboren David De Geest. Dit professioneel orkest is gespecialiseerd in Weense klassiek, maar het heeft daarnaast ook een breed repertoire van klassieke melodieën en filmmuziek. De Geest dirigeerde meer dan driehonderd uitvoeringen, waaronder BOZAR, de St.-Pietersbasiliek in Rome, de Kathedraal in Straatsburg en op podia in Mexico, Japan en Tokio. Hij dirigeerde meermaals voor de Koninklijke Familie in België, ondernam meerdere concerttournees en werkte samen met voorname solisten. Voor filmmuziek werkte hij samen met componisten Hans Zimmer en James Newton Howard.

Op het concert brengt Lumen Symphonicummuziek van Beethoven, Schubert, Mozart, Sint-Saëns, Dvořák, maar ook melodieën uit films als ‘The Mission’, ‘Lady in the Water’ en ‘Downton Abbey’. De tweede Symfonie van Schubert en de bekende Ouverture ‘Le nozze di Figaro’ van Mozart staan ook op het programma. Speciaal voor deze gelegenheid wordt een originele Nieuwjaarssuite ‘A New Year’s Celebration’ gebracht, bewerkt door dirigent David De Geest.

Een uniek concert dat je niet mag missen!

Je bent welkom vanaf 19 uur voor een nieuwjaarsdrink!

Net zoals jij thuis, gaan ook wij zuinig om met energie. De temperatuur in de zaal bedraagt 19°. Heb je het graag wat warmer, breng dan een extra vest of trui mee.