Metejoor

Wachtlijst
  • zaterdag8 oktober 2022van20 uurtot21.30 uur

Metejoors jongere zus Lisa, die in 2016 deelnam aan ‘The Voice van Vlaanderen’, troonde Metejoor mee naar de studio van producer Hans Francken. Het resultaat? Een eerste single die meteen raak was: ‘ik hou van jou’. Het nummer werd genomineerd als ‘Beste doorbraak’ voor de Zomerhit van Radio 2 in 2017 en katapulteerde Metejoor meteen als voorprogramma van de Nederlandse tour van Clouseau en twee uitverkochte shows van Niels Destadsbader.

Dé grote doorbraak kwam er in januari 2021 met ‘1 op een miljoen’, een duet met de Nederlandse Babet. Het nummer werd opgepikt door radiozenders in Vlaanderen en Nederland en kreeg een lang leven in de hitlijsten, wat resulteerde in Metejoors eerste nummer 1-hit met platina-status in de Ultratop. Het nummer werd intussen al tien miljoen keer gestreamd. Metejoor verzilverde ook drie Mia’s. Klasse!

Bezetting

Joris van Rossem(zang), Lisa van Rossem (backing vocal), Jordi Geuens (drums), Peter Schneider (percussie), Michael Asnot (gitaar), Frank Oliver James (toetsen), Jan Detremerie (bas)

Info