Poltrock & de Roover - VACUUM

Tickets
  • donderdag22 september 2022van20 uurtot21.10 uur

David Poltrock is al vele jaren muzikant en producer (De Mens, Hooverphonic, K’s Choice…). Hij schaafde vijf jaar lang aan de trilogie 'Mutes', 'Moods' en 'Machines' (2018): instrumentale composities van minimale piano over sfeervolle soundscapes tot energieke clubtracks. Of: Nils Frahm en Jóhann Jóhannsson meet Can en Soulwax. Adriaan de Roover bracht als Oaktree een frisse mix van (post)klassiek, ambient en elektronica. In 2019 volgde 'Leaves', een wondermooi debuut onder eigen naam. Herfstige luistercomposities vol bedwelmende harmonieën, korrelige ruis en kabbelende beats, voor fans van Nicolas Jaar, Burial en Four Tet.

Vanuit een wederzijdse fascinatie trokken Poltrock en de Roover samen de studio in om er een tiental sessies later weer uit te komen met een broeierige instrumentale ambient soundtrack die je een uur lang laat vertoeven in een spanningsveld dat voortdurend evolueert en waarbinnen alle besef van ruimtelijkheid en focus verloren gaat.

Uit die klanklandschappen ontstond 'VACUUM', een boeiend audiovisueel project. Een voorstelling die geen klassieke concertervaring biedt en die de bezoeker onderdompelt in een universum zonder ijkpunt. In een regie van Aïda Gabriëls gaat de muziek in dialoog met dans, licht en video. Uniek!

Deze voorstelling krijgt het kwaliteitslabel UITSCHIETER.

Bezetting

David Poltrock, Adriaan de Roover (piano, toetsen), Pieter Desmet (dans), Aïda Gabriëls (regie)

Info