Cinema Westside - Crimes of the Future

Canada, Frankrijk, Griekenland, Engeland, 2022

Tickets
  • dinsdag15 november 2022van20 uurtot21.50 uur

In een nabije toekomst past het DNA van de mensheid zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving aan. Samen met zijn partner Caprice laat de beroemde artiest Saul Tenser in provocatieve performances de metamorfose van zijn organen zien.

Een mysterieuze nieuwe groepering wil Sauls bekendheid gebruiken om licht te schijnen op de volgende fase van de menselijke evolutie.

Deze langverwachte sci-fi bodyhorrorfilm van de bejubelde regisseur David Cronenberg (‘Crash’, ‘The Fly’, ‘Videodrome’) toont een dystopische toekomst met Léa Seydoux, Kristen Stewart en Viggo Mortensen in de hoofdrollen. Opvallend is dat Cronenbergs debuutfilm uit 1970 eveneens de titel 'Crimes of the Future' had.

“Wie over een sterke maag beschikt, zal smullen. De Canadese grootmeester verkeert in topvorm.” (Humo)

“Met 'Crimes of the Future' bekroont regisseur David Cronenberg zijn oeuvre van grensoverschrijdende body horror. Dit kruipt onder de huid.” (De Standaard)

“... Maar de Canadese cultmaestro verkent ook nieuw terrein. De klinisch kille decors van Toronto maken plaats voor nauwe steegjes en sinistere scheepswrakken in en rond Athene, alsof hij zijn doemrêverie in een zuiderse voile van postindustrieel verval wikkelt. Bovendien heeft ‘Crimes of the Future’– géén remake van zijn gelijknamige sf-film uit 1970 – ook iets van een cerebrale metathriller, waarin Cronenberg met klinische precisie, dwingende shots en sardonische grijns al zijn dada’s – fysieke aftakeling, technologie, dood, seks, liefde en lijden – onder het mes legt.” (Focus Knack)

Duur: 107 minuten

David Cronenberg (regie, scenario)

Met: Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart, Scott Speedman, Denise Capezza, Tanaya Beatty e.a.