SKaGeN - Het gezin Van Paemel

In samenwerking met Cultuurcentrum Eeklo

Tickets
  • donderdag15 september 2022van20 uurtot21.30 uur

Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.

Deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur blijkt nog steeds relevant te zijn in het Vlaanderen van vandaag. Waar klassen en gemeenschappen nog steeds niet elkaars taal spreken. Waar families tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is.

Acteur Valentijn Dhaenens vertolkt in ‘Het gezin Van Paemel’ alle dertien personages. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal karakter: de zoon, de pastoor, de barones, pa Van Paemel. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig. Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ wordt géén monoloog, maar een proeve van creativiteit en meesterschap.

Deze versie van de Vlaamse oerklassieker vertelt echter meer dan een bravoure. Dhaenens toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is. Een ware tour de force!

Deze voorstelling wordt ook opgevoerd als schoolvoorstelling voor de derde graad secundair en werd intussen geselecteerd voor Het Theaterfestival.

Nagesprek met de acteur.

(…) Van de vrome moeder tot de wantrouwige gendarme, Dhaenens speelt alle rollen tot in de perfectie. (De Standaard ****)

Info

Website
skagen.be