Cinema Westside - The Power of the Dog

UK / VS / Canada / Australië / Nieuw-Zeeland, 2021

Tickets
  • dinsdag22 maart 2022van20 uurtot22 uur

De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch, maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei.

De dagen van cowboys die het landschap bestieren lopen voelbaar ten einde, maar Phil blijft zich vastklampen aan de mannelijkheid die ermee geassocieerd wordt. Wanneer hij er achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) trouwt, is dat het begin van een meedogenloze oorlog met als doel haar volledig te ruïneren, terwijl haar slungelige zoon Peter als pion wordt gebruikt. 

Jane Campion (‘The Piano’, ‘Portrait of a Lady’) las de gelijknamige roman van Thomas Savage uit 1967 en zag er een film in. Over verstikkende mannelijkheid en onderdrukte gevoelens in een lederen cowboyharnas. Campion was tot voor kort de enige vrouwelijke regisseur die ooit een Gouden Palm had gewonnen, voor 'The Piano' (1993). Intussen heeft ze met Julia Ducournau (‘Titane’) eindelijk gezelschap.

Persquotes:

“ ‘The Power of the Dog' van Jane Campion, de Netflixfilm die u in de bioscoop moet zien. De ruige én bloedmooie western ‘The Power of the Dog’ is pure cinema die dampt van het testosteron.” (Knack Focus)

“ ‘The Power of the Dog’ is virtuoze cinema van een cineaste met een feilloos psychologisch inzicht en tonnen lef, en gedragen door een geweldige cast. Met een speciale vermelding voor Kodi Smit- McPhee, die sinds zijn verschijning in ‘The Road’ uitgegroeid is tot een uitzonderlijke acteur.” (De Tijd)

Duur: 126 minuten

Jane Campion (regie & scenario), Thomas Savage (boek)

Met: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee, Sean Keenan, Kenneth Radley, George Mason e.a.