Cinema Westside - House of Gucci

VS / Canada, 2021

Tickets
  • dinsdag22 februari 2022van20 uurtot22.45 uur

‘House of Gucci’ van grootmeester Ridley Scott (‘Alien’, ‘Blade Runner’, ‘Gladiator’) is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt, komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden. Hij verzamelde een sterrencast om duimen en vingers bij af te likken om dit verhaal in al z’n smeuïge details te vertellen.

Ridley Scotts film is rechtstreeks gebaseerd op Sarah Gay’s boek ‘The House of Gucci: een sensationeel verhaal over moord, waanzin, glamour en hebzucht' (2000). De roman beschrijft het leven van de familie Gucci, vol glitter en glamour, tot de tragische dood van Maurizio Gucci, die op 27 maart 1995 aan zijn kantoor in Milaan werd doodgeschoten. Maurizio was de kleinzoon van Guccio Gucci, oprichter van het Italiaanse modehuis en echtgenoot van Patrizia Reggiani (gespeeld door Lady Gaga).

Het koppel haalde vaak de krantenkoppen vanwege hun extravagante levensstijl en dito uiterlijk. Het echtpaar heeft samen twee dochters. In 1985, vertrekt Maurizio voor een 'zakenreis', en we weten allemaal wat dat betekent. In werkelijkheid verlaat hij Reggiani voor een andere vrouw, wat haar ertoe aanzet hem met zijn leven te bedreigen. Reggiani wordt dus de hoofdverdachte van de moordzaak, maar door het gebrek aan overtuigend bewijs sleept het onderzoek echter meer dan twee jaar aan. Op 31 januari 1997 wordt Patrizia Reggiani gearresteerd en uiteindelijk veroordeeld voor het inhuren van huurmoordenaars, met 29 jaar gevangenisstraf tot gevolg. Gedurende deze tijd raakt Reggiani bekend als de 'Zwarte Weduwe'. Ze heeft 18 jaar van haar straf uitgezeten voordat ze in oktober 2016 werd vrijgelaten.

Duur: 160 minuten

Ridley Scott (regie), Becky Johnston, Roberto Bentivegna (scenario)

Met: Adam Driver, Salma Hayek, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Lady Gaga,  e.a.

Cultuurcentrum Evergem