Cinema Westside - No Time to Die

Verenigd Koninkrijk / VS, 2021

Tickets
  • dinsdag11 januari 2022van20 uurtot22.45 uur

In ‘No Time To Die’ is Bond niet langer actief als agent en geniet hij van een rustig leven in Jamaica. Zijn rust is van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA om hulp komt vragen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel verraderlijker te zijn dan verwacht en leidt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk, gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

De 25e Bondfilm is een emotionele rit. En dat op verschillende vlakken. De meningen van de pers zijn verdeeld. Sommige journalisten buizen de film genadeloos, terwijl Britse kranten bijvoorbeeld dan weer lovend zijn en het maximum uit hun hoed toveren. Een verdeelde filmjournaille, dat is altijd interessant. Wat we weten over de geheim agent? Zijn interesse in gadgets en mooie vrouwen. De actiescènes (vaak achtervolgingen) tussen Bond en de bad guys. Maar vooral: de muzikale nalatenschap met titelsongs om u tegen te zeggen en ook – dat mag niet vergeten worden – instrumentale scores om duimen en vingers van te likken. Hans Zimmers muziek ondersteunt de actie maar ook de ontzettende emotionele catharsis met een knuffelbeest op het einde. In deze James Bond-film is het Billie Eilish die de titeltrack schreef met haar broer en inzong. Die krijgen we te horen na een zeer sterke openingsscène. Werkelijk alles van begin tot einde is met veel gevoel voor detail verzorgd.

Nog dit, ‘No Time to Die’ refereert ook even naar The Book of Mormon in de dialogen. Bond vindt namelijk dat Logan Ash (Billy Magnussen) wat weg heeft van een personage uit die musical en stelt dat je altijd op je hoede moet zijn voor mensen die er goed uitzien … Bonds smaak is dus met de jaren kennelijk verruimd.

Duur 163 minuten

Cary Joji Fukunaga (regie), Neal Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga (scenario)

Met: Daniel Craig, Ana de Armas, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ralph Fiennes, Ben Wishaw e.a.

Cultuurcentrum Evergem