Cinema Westside - Cool Abdoul

België, 2021

Tickets
  • dinsdag23 november 2021van20uurtot22uuruur

Ismail Abdoul, een getalenteerde jonge bokser, haalt de top en vindt de liefde bij Sylvie. Maar hij klimt ook op als portier en controleert samen met zijn mannen steeds meer deuren, inclusief de drugshandel erachter. Hij wordt de nieuwe sensatie, een levende legende in en buiten de ring. Verblind door zijn succes raakt hij geleidelijk aan verstrikt in een web van zijn eigen leugens en gewelddadige acties. De steeds groter wordende druk van de politie slaat een kloof tussen hem en iedereen om wie hij geeft, ook Sylvie. Hij zal het ultieme gevecht moeten aangaan: dat met zichzelf.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Gentse bokser Ismail Abdoul. Zijn droom was om een topbokser te worden, maar op weg naar de top raakte hij verstrikt in de criminaliteit. ‘Ik ben drievoudig Belgisch kampioen, maar ik verdien niks’, aldus Abdoul. ‘Ik ga geen clochard blijven.’ Als portier controleert hij bijgevolg niet enkel deuren, maar ook de drugshandel erachter. Het is zijn grote liefde Sylvie die hem op het rechte pad probeert te houden.

Jonas Baeckeland, bekend van onder meer ‘Nous Trois’, regisseerde de film. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Nabil Mallat als Abdoul, Johan Heldenbergh als zijn coach Ron, Anemone Valcke als vriendin Sylvie en top-dj Dimitri Vegas als slechterik Angelos. Verder spelen ook Antje de Boeck (Martha) en Sebastien Dewaele (Bob) mee.

Duur: 100 minuten

Jonas Baeckeland (regie, scenario), Fikry El Azzouzi, Wouter Van Haver (scenario)

Met Nabil Mallat, Johan Heldenbergh, Antje de Boeck, Dimitri ‘Vegas’ Thivaios, Sebastien Dewaele, Anemone Valcke e.a.

Cultuurcentrum Evergem