Cinema Westside - Benedetta

Frankrijk, Nederland 2021

Tickets
  • dinsdag9 november 2021van20uurtot22uuruur

De jonge Benedetta leidt een godsvruchtig leven in het klooster van Pescia. Wanneer ze beweert dat ze Jezus kan zien en zich bovendien laat verleiden door een novice, staat de kloostergemeenschap in rep en roer. Zijn haar visioenen echt of houdt Benedetta iedereen voor de gek? Terwijl buiten de kloostermuren de pest genadeloos toeslaat, bereikt het machtsspel tussen haar voor- en tegenstanders ongekende hoogtes…

Een lesbische zeventiende-eeuwse Italiaanse non met religieuze en erotische visioenen, die er een romantische relatie met haar celgenote op nahoudt? Als dat geen vintage Paul Verhoeven is!

“... Alleen spat de goesting er vanaf, voel je onder het speelse habijt ook een humanistisch en romantisch hart kloppen en zie je Sint-Verhoeven nog altijd met puberaal enthousiasme moraalridders plagen en prikkelen. De Heer zij met Hem!” (Focus Knack, ****)

“Met ‘Benedetta’ slaat Paul Verhoeven weer toe in gekende stijl: ­provocerend, dubbelzinnig en bezeten van een geilige geest.” (De Standaard, ****)

“ ‘Benedetta’ verveelt geen moment, het verhaal wordt via zijn old school regie glashelder verteld en zijn frontale aanvallen op religie en de katholieke kerk zouden bij Luis Buñuel zeker een schaterlach hebben opgeleverd.” (Chris Chraps)

Duur: 126 minuten

Paul Verhoeven (regie, scenario), David Birke (scenario)

Met Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphne Patakia, Lambert Wilson, Olivier Rabourdin, Hervé Pierre e.a.

Cultuurcentrum Evergem