AntennA Festival

Tickets
  • zaterdag19 februari 2022van19 uurtot23.59 uur

De prijs is telkens per dag

Op locatie:  't Klokhuis, Schoolstraat 7, 9940 Evergem

Na een geslaagde eerste editie van het AntennA Festival in 2020, gaan we op hetzelfde elan verder om jullie opnieuw een tweedaagse te presenteren die een forum geeft aan Belgische artiesten uit de elektronische music scene. Deze keer splitsen we de locaties op en worden zowel de zalen van ’t Klokhuis in Sleidinge als het podium van het cultuurcentrum ten volle benut. 

Programma

In de diverse zalen van ’t Klokhuis kan je doorlopend genieten van diverse opstellingen en hands-on presentaties uit de grote wereld van de synthesizers. Medewerking is nu reeds verzekerd vanuit o.a. het IPEM klanklabo van de Universiteit van Gent en nog vele andere. Naast diverse mini-optredens staan ook een aantal grote acts op het centrale podium in de kijker.

19 uur – Tribute Patrick Kosmos

Patrick Wille De Waele, aka Patrick Kosmos, is een veel te vroeg gestorven soloartiest die velen in vervoering bracht met zijn fantasierijke podiumacts, vaak met laser. Hij bracht een 8-tal cd’s uit, waaronder het fantastische ‘Lucid Dreams’ en ‘Trance Neutral Zone’ en was ook bekend buiten de landsgrenzen. De band Eiland, met Bruno Coussée, Steve Slingeneyer e.a., en Johan Van den Abeele en Joost Carpentier, mede artiesten bij Patricks optredens destijds, brengen hulde aan deze wonderlijke artiest.

21 uur – Avondlicht

Avondlicht is het geesteskind van de Antwerpse elektronische muzikant/producer Matthias Dziwak. Zijn steeds bezwerende sound – donker en breekbaar, maar steeds verzachtend – verweeft verschillende genres, gaande van dance tot hedendaags klassiek, post-rock en ambient. Zonder meer niet te missen.

23 uur – Stijn Hüwels & Randall Casaer

Randall Casaer is als tekenaar-schrijver bekend van regisseurswerk met Wim Helsen en Wouter Deprez. Als illustrator kennen we allen zijn werk als huistekenaar bij De Slimste Mens ter Wereld. Stijn Hüwels creëert met zijn processed gitaar, unieke loops en field opnames een fascinerende minimalistische sound. Speciaal voor AntennA brengen Randall en Stijn samen een uitzonderlijke live performance. De muziek van Stijn vormt de sturende kracht voor Randalls on the spot unieke illustraties. Een waardige afsluiter.

Tweedaags festival op vrijdag 18 februari in Cultuurcentrum Evergem en zaterdag 19 februari 2022 in 't Klokhuis Sleidinge.

Hou de website in de gaten voor meer updates.

‘t Klokhuis Sleidinge