HETGEVOLG - De Knikkers van Qadir

In samenwerking met Sociale Dienst en Bib Evergem

Tickets
  • donderdag9 december 2021van20uurtot21.35uuruur

Vijf jaar geleden was Qadir Nadery drie maanden onderweg met zijn kinderen, die toen nog maar twee en vier jaar oud waren. Over de bergen en over de zee. Levensgevaarlijk, zonder dat ze wisten wat de volgende minuut hen zou brengen. Nu vertelt hij zijn verhaal, gebaseerd op het gelijknamig boek dat Qadir Nadery en Leo Bomans samen schreven.

Opgejaagd door bliksemschichten van noodlot en toeval nemen Qadir en de Hartenspelers ons mee in het verbijsterend spoor van zijn leven. Een meeslepende en hartverscheurende voorstelling, een verhaal over een exodus die het slechtste in de mens laat zien, maar tegelijk ook de onmetelijke kracht toont van de menselijke waardigheid. Een verhaal dat door iedereen moet gehoord en gezien worden.

Inleiding door Stefan Perceval, regisseur.

Na de voorstelling: internationale hapjes en gesprekstafels. We praten na over de voorstelling met vluchtelingen en nieuwkomers.

In samenwerking met Bibliotheek en Sociale Dienst Evergem en Avansa regio Gent.

Voorstelling in het kader van 40 jaar Bibliotheek Evergem.

Bezetting

Qadir Nadery, Rita Goossens, Rita Scheyltjens, Karina Geerts, Ludo Van Laer, Dirk Van Bladel, Kizzy Van Laer, Agnes Beckx (spel), Kris Auwers (livemuziek), Leo Bormans, Qadir Nadery (tekst), Stefan Perceval (regie)

Info