Cinema Westside - The Racer

Ierland/Luxemburg/België, 2020

Tickets
  • dinsdag27 oktober 2020van20tot22uur

Zomer 1998. De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol (Louis Talpe), bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de winst gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen, slechts één keer voor het einde van zijn carrière.

Aan de start van wat waarschijnlijk zijn laatste Tour zal zijn, wordt Dom zonder pardon uit het team gezet waar hij zijn hele leven aan wijdde. Zal hij besluiten om voor eigen winst te rijden in plaats van zijn teamgenoot Lupo Marino, gespeeld door Matteo Simoni, opnieuw aan de zege te helpen? Zijn beste vriend Sonny (Iain Glenn), de masseur van het team, slaagt er niet in om hem gerust te stellen over zijn toekomst. Een toevallige relatie met Lynn (Tara Lee), een jonge Ierse dokteres, verzacht echter de klap en Dom begint het idee van het burgerleven te accepteren en er zelfs van te genieten. Wanneer hij zich klaarmaakt om huiswaarts te keren en zijn vervreemde zus onder ogen te zien, slaat een gigantisch dopingschandaal een andere ploeggenoot uit de Tour en moet Dom terug het zadel op …

Kieron J. Walsch (regie), met Louis Talpe, Matteo Simoni, Tara Lee, Iain Glenn, Karel Roden, Timo Wagner, Paul Robert e.a.

Cultuurcentrum Evergem