Cinema Westside - Été 85

Frankrijk, 2020

Tickets
  • dinsdag1 december 2020van20tot21.50uur

Zomer 1985. De 16-jarige Alexis brengt de vakantie door aan de kust van Normandië. Tijdens een tocht met een zeilbootje wordt hij heldhaftig van de verdrinkingsdood gered door de 18-jarige David. De twee jongens vinden elkaar in deze zwoele zomer. Voor Alexis is David de vriend  van zijn dromen. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Al kon het filmfestival van  Cannes dit jaar niet doorgaan, toch maakte het prestigieuze festival de titels bekend die geselecteerd waren voor de officiële selectie van Cannes 2020. Op het lijstje staat natuurlijk ook de allernieuwste van François Ozon, de gerenommeerde Franse regisseur die er vorig jaar ook al stond met ‘Grâce à Dieu’, zijn film over misbruik in de kerk. ‘Été 85’, een heerlijke film die baadt in een zomers, nostalgisch gevoel met de muziek van de jaren '80 als achtergrond, is ook het langspeeldebuut van de jonge Belgische actrice Philippine Velge.

François Ozon (regie, scenario), met Melvil Poupaud, Valeria Bruni Tedeschi, Isabelle Nanty, Benjamin Voisin, Felix Lefebvre, Philippine Velge e.a.

Cultuurcentrum Evergem