Cinema Westside - Pinocchio

Italië/Frankrijk/Engeland, 2019

Tickets
  • dinsdag22 september 2020van20tot22uur

Wanneer de eenzame houtsnijder Geppetto een pop maakt, gebeurt er iets magisch. De houten pop begint te praten en kan lopen, lachen en eten. Geppetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar de ondeugende Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn en tuimelt van het ene avontuur in het andere. Hij belandt in de buik van een gigantische haai, ontdekt Speelgoedland en krijgt bandieten achter zich aan. Ondanks alle opwinding, wil Pinocchio maar één ding: een echte jongen worden.

Niet voor kleine kinderen, deze donkere verfilming van Matteo Garrone (‘Gomorrah’, ‘Reality’). Garrone keerde terug naar de oorsprong van het verhaal van Carlo Collodi uit 1883. Gefilmd op prachtige Italiaanse locaties creëert hij een bijzondere wereld, enerzijds doordrongen met mysterie en magie, anderzijds vol authenticiteit en een naturalisme dat de kijker onderdompelt in het armoedige 19de eeuwse platteland. Oscarwinnaar Roberto Benigni (‘La vita è bella’) is het debacle van toen hij in de huid kroop van de jongen met de houten neus ondertussen vergeven. Als Geppetto slaagt hij erin zijn typerende tragikomische mimiek terug aan te vullen met oprechte emotie. Een bijzondere film waarbij de speciale effecten en kostumering ware pareltjes zijn.

Voor iedereen vanaf 9 jaar

Matteo Garrone (regie, scenario), met Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini, Marine Vacth e.a.

Cultuurcentrum Evergem