Cinema Westside - Film Fest Gent On Tour - Golden Eighties

België, Frankrijk, Zwitserland, 1986

Tickets
  • dinsdag16 april 2024om20 uur

‘Golden Eighties’ is een muzikale komedie van Chantal Akerman. FFG On Tour neemt je mee naar een kleurrijk shoppingcentrum bevolkt door jonge kapsters, verkopers en hun amoureuze dilemma's. Driehoeksverhoudingen, affaires en oude liefdes kruisen elkaar in dit muzikale hoekje van Brussel.

Een uitstekende ensemblecast danst een fijn geregisseerde choreografie op de tonen van een aanstekelijke popsoundtrack.

Is deze film echt een ironische kritiek op de hypercommerciële jaren tachtig of eerder een liefdevolle mijmering over het alledaagse leven?

Deze Film Fest Gent on tour avant-première van de nieuwe restauratie van Golden Eighties maakt tevens deel uit van de lancering van Avila, present!, in samenwerking met Cinea, Fondation Chantal Akerman en Cinematek.

Duur: 96 minuten

Chantal Akerman (regie)

Met: Lio, Charles Denner, Delphine Seyrig e.a.

Film Fest Gent On Tour

Elke derde dinsdag van de maand kan je een exclusieve avant-première meepikken. Welke films het worden, wordt telkens ongeveer een maand op voorhand bekendgemaakt.

Gedurende het jaar komen talloze films in de reguliere bioscooproulatie die in aanmerking zouden komen voor een plek op het Film Fest Gent, maar die omwille van de timing niet geprogrammeerd kunnen worden. Het gevarieerde aanbod bevat zowel werk van gevestigde waarden als van aanstormend talent.